Grilované marinované sledě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Sleď čerstvý
  • 50 g Pepř černý mletý
  • 50 g Rukola
  • 50 g Salát Polníček
  • 0.5 kávová lžička Ředkvička
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 plátek Špek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej chilli
  • 0.5 polévková lžíce Sůl mořská
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 280 mg
  • Draslík 282.3 mg
  • Vláknina 19131.7 mg
  • Vitamín A 19131.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé malé sledě dobře očistíme a vykuchané promyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a osušíme je. Zvrchu i zevnitř je posypeme mořskou solí, drceným kmínem, a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pokapeme je olivovým olejem a chilli olejem. Do každého sledě vložíme dlouhý plátek špeku. Ryby vložíme do nádoby, kterou uzavřeme víkem a v chladničce je necháme marinovat 30 minut.

  • 2

    Mezitím si připravíme salát. Listy rukoly a polníčku omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Omyjeme ředkvičky, pokrájíme je na tenké plátky a přidáme k salátu. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a doložíme ji k salátu. Ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru, citrónovou šťávou, olivovým olejem a salát promícháme.

  • 3

    Gril rozpálíme na 300°C. Ryby poklademe na rošt a grilujeme z jedné strany asi 3 minuty. Jakmile se ryby odlepí od mřížky, obrátíme je a grilujeme druhou stranu další 3 minuty.

  • 4

    Sledě položíme na mísu, ještě je trošku přisolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme k nim zeleninový salát a podáváme.

Komentáře k receptu