Marinované kuře grilované na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 3 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Máslo arašídové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 746.9 mg
  • Vláknina 2443.5 mg
  • Vitamín A 2443.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme metlou 1 lžíci oleje, 1 lžíci sojové omáčky, 1 prolisovaný stroužek česneku a půl lžičky zázvoru. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a vložíme do marinády alespoň na 15 minut.

  • 3

    Marinované kuřecí kousky napícháme na špízové jehly potřené olejem, pečeme na středně rozehřátém grilu nebo roštu 15 - 20 minut.

  • 4

    Během marinování a pečení masa si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj vložíme 2 prolisované stroužky česneku a 2 lžíčky zázvoru, za stálého míchání smažíme 2 minuty. Pak přilijeme vývar, kokosové mléko, 1 lžíci sojové omáčky, přivedeme do varu, vaříme přibližně 5 minut. Potom ještě přidáme arašídové máslo a zvolna vaříme dalších 5 minut, na konec přimícháme 2 lžičky chilli omáčky.

Komentáře k receptu