Dušené zelí po bavorsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 552.6 mg
 - Vláknina 13717.5 mg
 - Vitamín A 13717.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme hlávku zelí, odlámeme vnější listy a hlávku rozpůlíme. Odkrojíme z ní košťál a nakrájíme půlky hlávky na nudličky. Na kostičky nakrájíme slaninu a oloupanou cibuli.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme sádlo a vložíme na něj cibuli, slaninu a necháme zesklovatět. Přidáme kmín a pocukrujeme. Mícháme, dokud cukr nezezlátne. Přidáme zelí, osolíme a zalijeme vývarem. Přikryjeme kastrol a zelí dusíme 30 minut na mírné teplotě. Hotové podáváme.