Mrkev podávaná glazírovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 442 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 14 mg
  • Vláknina 11371.5 mg
  • Vitamín A 11371.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oškrábeme mrkev, nakrájíme ji na tenké plátky.

  • 2

    Rozehřejeme v kastrolu máslo s cukrem. Přidáme k němu mrkev a zamícháme. Počkáme, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak mrkev osolíme a zakapeme vínem. Ztlumíme teplotu přibližně na střední, přikryjeme kastrol poklicí a 10 minut dusíme za občasného míchání, aby se mrkev nepřipékala.

  • 3

    Na závěr přípravy pokrmu kastrol s mrkví protřepeme, aby se mrkev obalila v uvařeném sirupu. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu