Koláč plněný čekankou a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 500 g Čekanka
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 873 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 358.6 mg
  • Draslík 500.5 mg
  • Vláknina 18280 mg
  • Vitamín A 18280 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto na zeleninový koláč [54392]:

  • 2

    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy.

  • 3

    Pak si připravíme zeleninovou náplň. V pánvi na rozehřátém másle opečeme na plátky nakrájené čekankové puky. Osolíme je a opepříme a přidáme na plátky nakrájeného lososa. Směs rozložíme na koláč. V misce si rozšleháme smetanu se žloutky, celým vejcem, nasekaným koprem, osolíme ji a opepříme. Smetanovou směsí zalijeme čekanky a lososa na koláči. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut. Podáváme teplý.

Komentáře k receptu