Těstoviny farfalle s pórkem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 522 mg
  • Vláknina 14266 mg
  • Vitamín A 14266 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vařící vodou.

  • 2

    Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórky opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Uvařené těstoviny slijeme a necháme je okapat.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a kolečka pórku. Potom k zelenině přimícháme žampiony a vše pod pokličkou 5 minut dusíme. Nakonec do pánve přidáme uvařené okapané těstoviny.

  • 5

    V míse rozmícháme solamyl se 2 lžícemi vody na hladkou kaši, do které pak ještě přidáme sójovou omáčku a med. Směsí přelijeme těstoviny se zeleninou, vše důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu