Těstoviny s vepřovým masem, paprikou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová kýta
  • 400 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 800.3 mg
  • Vláknina 9149.8 mg
  • Vitamín A 9149.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, opláchne studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme a osolíme.

  • 3

    Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.

  • 4

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a kousky masa, opepříme, osolíme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme s masovou směsí v pánvi, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu