Těstoviny s vepřovým masem po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 600 g Vepřová kýta
  • 255 g Těstoviny Fettuccine
  • 2 ks Anglická slanina
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Žampiony - sterilované
  • 2 ks Chilli omáčka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 1072.8 mg
  • Vláknina 12461.2 mg
  • Vitamín A 12461.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozčtvrtíme lilek, posolíme a necháme hodinu odstát. Osušíme, osmahneme a vyndáme z pánve.

  • 2

    Na mírném ohni osmahneme nakrájený pórek a česnek.

  • 3

    Přidáme čili omáčku, rajčatový protlak a rajčata a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájenou slaninu, houby a bazalku.

  • 4

    Uvaříme v osolené vodě těstoviny a slijeme.

  • 5

    Maso nakrájíme na kostičky, osmažíme v teflonové pánvi a přimícháme k zelenině.

  • 6

    Promícháme těstoviny s masovou směsí a ochutíme pepřem.

Komentáře k receptu