Karbanátek smažený

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 1 g Majoránka
  • 40 g Vejce slepičí
  • 10 g Česnek
  • 300 g Vepřový ořez
  • 30 g Sůl
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 60 g Strouhanka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 13.34 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1267 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 267.4 mg
  • Vláknina 769.6 mg
  • Vitamín A 769.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně umeleme s cibulí a osolíme. Přidáme pepř, drcenou majoránku, utřený česnek, rozmíchané vejce, strouhanku a prosátou mouku. Vše dobře promícháme a pokud je vzniklá směs příliš hustá, zvlhčíme ji vodou.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, ve směsi vajec rozmíchaných s mlékem a ve strouhance a zvolna je usmažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu