Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Rajčata
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Bazalka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 851 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 365.6 mg
  • Draslík 781.8 mg
  • Vláknina 18404.5 mg
  • Vitamín A 18404.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout.

  • 3

    V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán.

  • 4

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky.

  • 5

    Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

  • 6

    Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě.

  • 7

    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut.

  • 8

    Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu