Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou
Suroviny
- 500 g Cuketa
 - 500 g Rajčata
 - 50 g Slanina vepřová
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 20 g Bazalka
 - 100 g Sýr Cottage
 - 500 g Čekanka
 - 20 g Oregano čerstvé
 - 125 ml Masový vývar
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 20 ks Cannelloni
 - 4 špetka Sůl
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 112 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 23 mg
 - Draslík 1106.5 mg
 - Vláknina 17871.5 mg
 - Vitamín A 17871.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
 - 
                                3
Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.
 - 
                                4
V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.
 - 
                                5
V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.
 - 
                                6
Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.