Salát cibulový se sýrem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 60 ml Olej olivový
  • 80 ml Víno portské
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 5 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 643.7 mg
  • Draslík 504.7 mg
  • Vláknina 4940.8 mg
  • Vitamín A 4940.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce pomocí lžíce vložíme do vroucí vody, povaříme je 8 - 10 minut natvrdo, následně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.

  • 2

    Oloupanou cibuli krájíme na tenké prstence, které dáme do vhodné nádoby. V kastrůlku přivedeme k varu olej, víno, ocet, špetku solí a med. Hotovou zálivku stáhneme ze sporáku a ihned jí zalijeme cibuli. Promícháme, necháme vychladnout, z vychladlé cibule slijeme zálivku a smícháme ji s vařenými žloutky na hladkou hmotu. Omytou salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka, spolu s čabajkou, rozkrájenou také na kolečka, vmícháme k cibuli. Sýr Nivu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky, vše zalijeme zálivkou ze žloutku a důkladně promícháme.

  • 3

    Nakonec salát ještě ochutnáme, dochutíme podle chutí zbylou solí, pepřem, citrónovou šťávou. V lednici necháme odležet a vychladit, následovně podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Povrch každé salátové porce posypeme nadrobno nasekaným vařeným bílkem.

Komentáře k receptu