Z červeného hlávkového zelí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Pažitka
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 333.8 mg
  • Vláknina 5759.5 mg
  • Vitamín A 5759.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do hrnce se dvěma špetky osolené a octové vody. Povaříme 4-5 minuty, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku solí, pepř, citrónovou šťávu, podle chutě cukr, jemně nastrouhaný křen a ještě vyšleháme.

  • 3

    Předvařené zelí podle porci poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu