Salát z červeného hlávkového zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Pažitka
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 5583.5 mg
  • Vitamín A 5583.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové červené zelí nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce se dvěma špetkami soli v octové vodě. Povaříme 4 - 5 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Smetanu z poloviny vyšleháme. Přidáme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu, podle chuti cukr, ještě vyšleháme.

  • 3

    Předvařené zelí podle porcí poklademe na talíře. Každou porci polijeme smetanovou zálivkou, povrch posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu