Mangový krém s likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Máta
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Mango
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 plátek Želatina
  • 2 cl Mučenkový likér
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 442.1 mg
  • Draslík 247.6 mg
  • Vláknina 1802 mg
  • Vitamín A 1802 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme.

  • 2

    Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.

  • 3

    Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh.

  • 4

    Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou.

Komentáře k receptu