Pěna z čokolády s pomerančovým likérem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 36 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 183.5 mg
- Draslík 295.3 mg
- Vláknina 6100 mg
- Vitamín A 6100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. 
- 
                                2Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér. 
- 
                                3Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha. 
- 
                                4Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu. 
- 
                                5Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná. 
- 
                                6Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit. 
- 
                                7Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        