Kuře na pivu se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej stolní
  • 0.5 ks Citrony
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1314 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 258 mg
  • Draslík 1891 mg
  • Vláknina 7590.8 mg
  • Vitamín A 7590.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete opečeme dohněda. Přidáme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a svaříme cca na polovinu jeho množství. Poté kuře zalijeme do poloviny vývarem, zakryjeme a asi 30min podusíme. Přilijeme smetanu a povaříme ještě cca 1min.

  • 3

    Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, rozpálíme máslo a žampiony zakápneme citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem a orestujeme.

  • 4

    Kousky kuřete přemístíme do mísy. K žampionum přecedíme omáčku z kuřete. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme kuře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu