Hanácké koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 295.4 mg
 - Draslík 285.6 mg
 - Vláknina 8549.2 mg
 - Vitamín A 8549.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si kvásek z vlažného mléka a droždí. Do jiné nádoby nasypeme mouku, cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a přidáme olej. Pak přilijeme kvásek. Vypracujeme polotuhé těsto a necháme vykynout.
 - 
                                2
Rozdělíme ho na čtyři kusy a každý vyválíme do menší placky.
 - 
                                3
Do každé zabalíme čtvrtinu tvarohové náplně a znovu vyválíme tlustý koláč o průměru asi 25 cm.
 - 
                                4
Potřeme jej povidly rozmíchanými s rumem, posypeme drobenkou a necháme ještě chvilku vykynout.
 - 
                                5
Dáme péct do mírně vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
 - 
                                6
Před dopečením potřeme okraje rozšlehaným vejcem.