Treska vařená v černém čaji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 40 g Smetana na vaření
  • 5 g Čaj černý
  • 20 g Vanilkový lusk
  • 20 g Petržel - nať
  • 4 g Sůl
  • 15 ml Ocet vinný
  • 400 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 888.7 mg
  • Vláknina 840 mg
  • Vitamín A 840 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme.

  • 2

    Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu