Treska vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Treska aljašská
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 1053.3 mg
  • Vláknina 1296.4 mg
  • Vitamín A 1296.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži z tresky stáhneme, rybu naporcujeme, osolíme a vložíme do kastrolu. Zalijeme ji do poloviny horkou vodou, přikryjeme a povaříme. Porce poté opatrně obrátíme a dovaříme. Vaříme zhruba 15 až 20 minut dohromady.

  • 2

    Na sucho opražíme strouhanou housku a pokapeme trochou másla.

  • 3

    Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světle žluta.

  • 4

    Na každou porci tresky dáme opraženou housku a osmaženou cibuli.

Komentáře k receptu