Letní bulharský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 šálek Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 4059.8 mg
  • Vitamín A 4059.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zeleninu rozložíme na mísu.

  • 2

    Jogurt smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme připravenou zeleninu.

  • 3

    Salát ozdobíme kroužky cibule.

Komentáře k receptu