Staročeská sekanina

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 400 g Vepřový výřez
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 0.7 g Majoránka
  • 20 g Sůl
  • 30 g Tuk
  • 160 g Vejce slepičí
  • 400 g Veka
  • 40 g Česnek
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1333 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 363.8 mg
  • Vláknina 533.5 mg
  • Vitamín A 533.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a vekou, namočenou v mléce a vymačkanou.

  • 2

    Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Vše smícháme, přidáme pepř, třený česnek, majoránku, vejce, vývar, dosolíme a vymícháme.

  • 4

    Sekaninu pečeme stejně jako prejt ve vymaštěných pekáčích.

Komentáře k receptu