Pilaf s kuřecím masem a rybízem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cibulka jarní
  • 90 g Paprika červená
  • 300 g Rýže Basmati
  • 110 g Hrášek mražený
  • 75 g Mandle plátky
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 50 g Rybíz sušený
  • 10 g Petržel - nať
  • 630 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 špetka Kurkuma
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 726 mg
  • Vláknina 5672.2 mg
  • Vitamín A 5672.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

  • 2

    Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa.

Komentáře k receptu