Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr moučkový
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 ks Ananas
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 4 cl Víno portské
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 10 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 194.2 mg
- Draslík 372.1 mg
- Vláknina 2014.5 mg
- Vitamín A 2014.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme. 
- 
                                2Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat. 
- 
                                3Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka. 
- 
                                4V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova. 
- 
                                5Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat. 
- 
                                6V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        