Smažená rýže s kuřecím masem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 300 g Rýže loupaná
  • 130 g Slanina vepřová
  • 150 g Cibulka jarní
  • 60 g Hrášek mražený
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Omáčka ústřicová
  • 30 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 208.8 mg
  • Draslík 671.7 mg
  • Vláknina 6787.5 mg
  • Vitamín A 6787.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky a dáme do hrnce s vodou. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Vejce rozšleháme, slaninu nakrájíme na malé nudličky, jarní cibulku na kolečka.

  • 2

    Kuřecí maso uvaříme do měkka, poté slijeme a dáme stranou. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme. Olej rozpálíme a osmažíme na něm vejce, ta poté z pánve vyndáme a pokrájíme na menší kusy. Do pánve přidáme česnek, cibuli a slaninu, smažíme 3 minuty, poté přidáme víno a cukr. Necháme 1 minutu prohřát a přimícháme kuřecí maso a hrášek. Opět minutu smažíme, přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku,ústřicovou omáčku, cibulky a polovinu vajec. Smažíme ještě 3 minuty. Servírujeme posypané zbytkem vajec.

Komentáře k receptu