Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 150 g Cibulka jarní
 - 5 g Tymián čerstvý
 - 750 g Brambory sladké (Batáty)
 - 60 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 216.8 mg
 - Draslík 833.3 mg
 - Vláknina 9484.8 mg
 - Vitamín A 9484.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Česnek oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Tymián nasekáme.
 - 
                                2
Brambory uvaříme do měkka, slijeme, poté rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko, dochutíme solí a pepřem. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, česnek a houby, smažíme 3 minuty, poté přilijeme citronovou šťávu, smetanu, ochutíme tymiánem. Přivedeme k varu, minutu povaříme. Zbytek oleje rozpálíme ve druhé pánvi a smažíme na něm steaky po dobu 4 minut z každé strany. Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité houbovou omáčkou.