Vepřové steaky s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Houby čerstvé
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 819.7 mg
  • Vláknina 5487.3 mg
  • Vitamín A 5487.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

  • 2

    Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí.

  • 3

    Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu