Kebab z hovězího masa a sýru feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 100 g Salát hlávkový
  • 10 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 20 g Citronová kůra
  • 130 g Sýr Feta
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 800 g Hovězí maso mleté
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 196.6 mg
  • Draslík 1036.2 mg
  • Vláknina 5725 mg
  • Vitamín A 5725 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr rozdrolíme, česnek a cibuli oloupeme, nastrouháme na struhadle. Petrželku a oregano opláchneme, posekáme na jemno. Rajčata nakrájíme na osminky. Salát omyjeme, necháme dobře okapat.

  • 2

    Maso smícháme se sýrem, vejci, strouhankou, oreganem a petrželkou, kmínem, cibulí, česnekem a citronovou kůrou. Směs dobře propracujeme, vytvarujeme do 8 válečků, které následně napíchneme na grilovací jehly. Kebaby ogrilujeme na grilovací pánvi po dobu 8 minut. Servírujeme s oblohou z rajčat a salátu.

Komentáře k receptu