Jehněčí kotlety s mátou a hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 63 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 210.9 mg
- Draslík 967.4 mg
- Vláknina 40.2 mg
- Vitamín A 40.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mátu opláchneme a rozsekáme na jemno, smícháme s olejem, octem. Do směsi namočíme maso, osolíme, opepříme, sýr nastrouháme na jemném struhadle. 
- 
                                2Grilovací pánev rozpálíme, maso na ní ogrilujeme po dobu 4 minut z každé strany. Hrášek povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a rozmačkáme na kaši. Přimícháme smetanu a Parmezán. 
- 
                                3Grilované maso servírujeme s hráškovým pyré. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        