Jehněčí kotlety s mátou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 10 g Máta
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 60 ml Zakysaná smetana
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 967.4 mg
  • Vláknina 40.2 mg
  • Vitamín A 40.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mátu opláchneme a rozsekáme na jemno, smícháme s olejem, octem. Do směsi namočíme maso, osolíme, opepříme, sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Grilovací pánev rozpálíme, maso na ní ogrilujeme po dobu 4 minut z každé strany. Hrášek povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a rozmačkáme na kaši. Přimícháme smetanu a Parmezán.

  • 3

    Grilované maso servírujeme s hráškovým pyré.

Komentáře k receptu