Zelené karí z tykve
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 400 g Rýže loupaná
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 15 g Koriandr čerstvý
 - 30 g Kari pasta zelená
 - 15 ml Olej olivový
 - 60 ml Vývar zeleninový
 - 15 ml Omáčka rybí
 - 250 ml Kokosové mléko
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Cuketa
 - 12 ks Tykev
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 146 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 142 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 4323.1 mg
 - Vláknina 41674.8 mg
 - Vitamín A 41674.8 mg
 - Vitamín B6 3.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 262.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Tykve rozčtvrtíme, cuketu pokrájíme na plátky, stejně jako žampiony. Koriandr nasekáme na hrubší kousky.
 - 
                                2
Rýži uvaříme v osolené vodě. Poté slijeme a dáme stranou. Pánev na wok rozpálíme s olejem a osmažíme cibuli a česnek po dobu 2 minut. Vmícháme kari pastu, cuketu, tykve, houby, kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a vývar. Přiklopené povaříme 10 minut, osolíme a opepříme.