Marinované fíky v portském vínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 280.7 mg
 - Vláknina 5800 mg
 - Vitamín A 5800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé fíky omyjeme a necháme okapat. V teflonové pánvi si rozpustíme 2 lžíce cukru na karamel. Přilijeme 2 dl portského vína a za stálého míchání rozvaříme cukr s vínem na hustou tekutinu. Fíky rozřízneme na poloviny a řezem je ponoříme do teplé tekutiny. Takto je necháme marinovat 2 hodiny.