Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1197.7 mg
 - Vláknina 7644.8 mg
 - Vitamín A 7644.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí.
 - 
                                2
Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou.