Zelné závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 80 g Slanina vepřová
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 50 ml Kečup
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka dušená
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 1038.8 mg
  • Vitamín A 1038.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájíme housku a zalijeme trochou vody.

  • 2

    Necháme nabobtnat.

  • 3

    Přidáme mleté maso, vejce, nasekaný špek, stroužky česneku, mletý pepř a sůl.

  • 4

    Vše promícháme a z masové směsi tvoříme 8 stejných válečků.

  • 5

    V horké vodě spaříme zelné listy a prostřední košťál vyřízneme. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití.

  • 6

    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme kečup, 250ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme.

  • 7

    Vložíme do omáčky připravené závitky a 20 minut dusíme.

  • 8

    Vyndáme závitky a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody.

  • 9

    Povaříme krátce, podle chuti osladíme a přisolíme.

  • 10

    Závitky vrátíme do omáčky.

Komentáře k receptu