Jehněčí maso pečené na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Olej olivový
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 800 g Jehněčí plec
  • 15 g Estragon
  • 200 ml Voda pitná
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 141 mg
  • Draslík 1023.8 mg
  • Vláknina 16637.5 mg
  • Vitamín A 16637.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z plece osolíme, opepříme, potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku, ostatní česnek nakrájíme na plátečky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme, lístky estragonu posekáme na jemno. Maso vložíme do pekáče, posypeme estragonem, podlijeme vodou, zakápneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba půl hodiny.

  • 2

    Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme mrkev, cibuli, česnek, přidáme máslo a krátce orestujeme. Vrátíme do pekáčku maso, vložíme zpět do trouby a dopečeme.

  • 3

    Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme hráškem s mrkví a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu