Jehněčí maso pečené s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 500 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Rajčata
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 12 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1295 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1338.9 mg
  • Vláknina 14740 mg
  • Vitamín A 14740 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí kýty rozkrájíme na silnější plátky, brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, stroužky česneku podélně rozčtvrtíme, lístky tymiánu a rozmarýnu posekáme na jemno, rajčata pokrájíme na slabší plátky.

  • 2

    maso s bramborami i cibulí promícháme a vsypeme do pekáčku, zalijeme směsí oleje a citronové šťávy. Přimícháme česnek a polovinu tymiánu s rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pekáček vložíme do trouby, pečeme zakryté zhruba 45 minut. Pekáček odkryjeme, poklademe plátky rajčat, posypeme zbytkem bylinek, vrátíme zpět do trouby a pečeme odkryté ještě dalších 15 minut.

Komentáře k receptu