Bezlepkové meruňkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Meruňky
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 150 g Mouka bezlepková
  • 400 g Tvaroh měkký
  • 130 g Krupice bezlepková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 724 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 85.3 mg
  • Draslík 343.5 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.

  • 2

    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.

Komentáře k receptu