Dušená rýže se šunkou pro celiaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 40 g Šunka bezlepková
  • 1 kávová lžička Grilovací koření bezlepkové
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 228.1 mg
  • Vláknina 5562 mg
  • Vitamín A 5562 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dobře promyjeme v sítu, dáme ji do hrnce s lžíci oleje a rýži zlehka osmažíme. Zalijeme ji horkou vodou, přidáme bezlepkové ochucovací koření, hřebíček a celou očištěnou cibuli.

  • 2

    Rýži přivedeme do varu, zakryjeme hrnec pokličkou a ve vyhřáté troubě na 180°C dusíme doměkka (asi 20 minut).

  • 3

    Mezitím si nakrájíme na kostičky bezlepkovou šunku, kterou zamícháme do horké rýže a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu