Dušená rýže se zeleninou, bambusovými výhonky a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 10 g Celer bulvový
  • 15 g Cibule
  • 10 g Květák
  • 10 g Mrkev kořen
  • 15 g Olej olivový
  • 10 g Pórek
  • 125 g Rýže dušená
  • 10 g Zázvor celý
  • 20 g Bambusové výhonky konzervované
  • 20 g Shiitake houby
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tamari bezlepkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1580 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 315.8 mg
  • Vláknina 7129 mg
  • Vitamín A 7129 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev, květák, cibuli, pórek, zázvor očistíme a omyjeme. Cibuli s pórkem pokrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky, květák na malé růžičky. Celer s mrkví a růžičkami květáku dáme do rendlíku, přilijeme 0.5 dl vody a pod poklicí zeleninu dusíme 10-14 minut doměkka. Čínské houby omyjeme, dáme do misky s 1 dl vody. Necháme je namočené asi 20 minut. Bambusové výhonky z konzervy scedíme a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Ve větší pánvi si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli s pórkem dozlatova. V misce si rozmícháme vejce se solí a pepřem. Vejce nalijeme na cibulku s pórkem a pomalu mícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, přimícháme podušenou scezenou zeleninu, scezené houby, bambusové výhonky a vše za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 3-4 minuty. Poté přimícháme dušenou rýži, ochutíme bezlepkovou sójovou omáčku, promícháme, rýži prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu