Bezlepková olejová bábovka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka bezlepková
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 100 g Kokos strouhaný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.58 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 193.7 mg
  • Draslík 361.8 mg
  • Vláknina 132 mg
  • Vitamín A 132 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 13.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s bezlepkovým práškem do pečiva. Přidáme strouhaný kokos, cukr, olej, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme dolít mléko, těsto by mělo mít hustší konzistenci.

  • 2

    Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní těsto a dáme ji do předehřáté trouby na 160°C - 180°C péct. Pečeme do zlatova přibližně 40 minut. Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Bábovka se tak z formy uvolní. Necháme vychladnout, poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu