Sladkokyselý salát z fazolových lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Křen
  • 800 g Fazolové lusky
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.6 mg
  • Vláknina 194.5 mg
  • Vitamín A 194.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené fazolové lusky očistíme, vložíme do teplé vody, povaříme do měkka. Potom je scedíme, necháme okapat a dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, olejem, posypeme cukrem. Osolíme, opepříme, nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen a vše dobře promícháme.

  • 2

    V lednici necháme odležet, vychladnout, porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu