Meloun se zázvorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Meloun žlutý
  • 8 g Zázvor mletý
  • 50 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 429 mg
  • Vláknina 7255 mg
  • Vitamín A 7255 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemno a spolu s mletou skořicí přidáme do vody. Vaříme tak dlouho, až bude mít tekutina sirupovou konzistenci. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Meloun rozkrojíme, pomocí lžičky vykrajujeme z dužiny kuličky, které nasypeme do mísy, zalijeme vychladlým sirupem a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu