Meloun se zázvorovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 0 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 429 mg
- Vláknina 7255 mg
- Vitamín A 7255 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku nalijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme na jemno a spolu s mletou skořicí přidáme do vody. Vaříme tak dlouho, až bude mít tekutina sirupovou konzistenci. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Meloun rozkrojíme, pomocí lžičky vykrajujeme z dužiny kuličky, které nasypeme do mísy, zalijeme vychladlým sirupem a před podáváním vychladíme v lednici.