Bezlepkové těstoviny s jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Jogurt bílý
  • 80 g Šunka bezlepková
  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 61.1 mg
  • Vláknina 1040.5 mg
  • Vitamín A 1040.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pažitku a nať z řapíkatého celeru drobně pokrájíme. Bezlepkovou šunku pokrájíme na kostičky. V misce si rozmícháme bílý jogurt se solí, pepřem, přidáme pažitku s celerovou natí a šunkou.

  • 2

    Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1,5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim hotovou jogurtovou omáčku, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu