Bezlepkové pikantí těstoviny s Nivou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Bezlepkové těstoviny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 839 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 143.9 mg
  • Vláknina 672 mg
  • Vitamín A 672 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody se lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Udržujeme je horké.

  • 2

    Feferonku omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a odložíme do misky. Oloupaný česnek drobně posekáme. V pánvi si rozpálíme olivový olej a česnek s feferonkou osmažíme dorůžova, poté vše vyklopíme do těstovin, přidáme petrželku a promícháme. Těstoviny na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou Nivou a servírujeme.

Komentáře k receptu