Polenta na grilu pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Polenta
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 56.4 mg
  • Vláknina 3229.5 mg
  • Vitamín A 3229.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu vlijeme 400 ml vody a 2 lžíce oleje a posolíme. Přivedeme k varu.

  • 2

    Do vařící směsi vody a oleje přidáváme polentu a stále mícháme. Ztlumíme teplotu a necháme probublávat, stále mícháme. 15 minut vaříme, než polenta zhoustne. Zasypeme strouhaným parmezánem a mícháme, dokud se vše nespojí. Osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny.

  • 3

    Polentu navrstvíme na pekáč a rovnoměrně rozvrstvíme do koláče vysokého 2 centimetry. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky, kde ji můžeme ponechat i jeden den.

  • 4

    Než polentu budeme grilovat, pokrájíme ji na široké nudličky nebo kostky. Lehce ji potřeme olivovým olejem a pak z obou stran ogrilujeme. Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu