Základní těsto pro alergiky na lepek a ořechy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 15 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 19.3 mg
- Vláknina 783.8 mg
- Vitamín A 783.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce smícháme všechny tři druhy mouky (trochu rýžové mouky si dáme stranou na pomoučnění válu), přidáme xanthanovou gumu a sůl. Promícháme. Přidáváme prsty máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku. 
- 
                                2Rozšleháme v misce vejce s dvěma lžícemi vody. Uděláme uprostřed těsta důlek a vlijeme do něj tři čtvrtiny rozšlehaného vejce. Pomocí vidličky ingredience spojíme. 
- 
                                3Na vál poprášený rýžovou moukou přeneseme těsto a dohněteme ho rukama. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočívat v chladničce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        