Gratinovaný barevný chřest

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 400 g Chřest zelený
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Créme fraiche
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 3545.1 mg
  • Vitamín A 3545.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelený chřest oloupeme v místě řezu a bílý oloupeme celý. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme 60 g másla, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vložíme chřest povaříme 5-8 minut doměkka.

  • 2

    Následovně necháme okapat a naskládáme do zbylým máslem vymazané pečící formy.

  • 3

    Créme fraiche smícháme s vejci, cayenským pepřem, solí. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a citrónovou kůru. Připravený krém rovnoměrně rozložíme na chřest.

  • 4

    Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 220 stupních Celsia 10 minut.

  • 5

    Upečený chřest aranžujeme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu