Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 22 g Droždí
  • 450 g Mouka bezlepková Jizerka
  • 70 g Cukr krupice
  • 80 g Hera
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
  • 1.5 polévková lžíce Mák - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 51.6 mg
  • Draslík 84.8 mg
  • Vláknina 855.5 mg
  • Vitamín A 855.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme 0.5 kostky droždí, přidáme k nim 1 lžičku cukru a 1 dl vlažného mléka. Počkáme asi 15 minut, než vzejde kvásek. Poté k mouce přidáme 70 g cukru, 1 vejce, špetku soli, 1.5 dl vlahého mléka s 80 g rozpuštěné vlahé Hery. Vše dobře promícháme a necháme 30 - 40 minut vykynout. Těsto musí být vláčné, hladké.

  • 2

    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme si ho na malé bochánky (přibližně 2 lžíce). Každý bochánek vyválíme na placku silnou asi 5 - 7 mm. Stočíme ji do tvaru rohlíku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky upravíme do požadovaného tvaru, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme je na plechu asi 15 - 20 minut vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu