Sýrové suflé s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibulka jarní
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Žemle tuková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 980 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 327.6 mg
  • Draslík 145.6 mg
  • Vláknina 461 mg
  • Vitamín A 461 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 427.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko v kastrůlku mírně zahřejeme, namočíme do něho nakrájené housky. V pánvi rozpustíme 50 g másla, osmahneme na něm zelenou část jarní cibulky, přidáme navlhčené housky, chvilku smažíme a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    V misce utřeme 50 g másla do pěny, přidáme žloutky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek a strouhaný sýr. Vše dobře promícháme, smícháme spolu s mléčnou a houskovou směsí. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec zlehka vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  • 3

    Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme do 3/4 připravenou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupňové teplotě po dobu 20 minut.

Komentáře k receptu