Ďábelské kotlety

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 263.7 mg
  • Draslík 556.7 mg
  • Vláknina 379.8 mg
  • Vitamín A 379.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme kečup, hořčici a vše smícháme.

  • 2

    Naklepané kotlety naložíme do marinády a necháme uležet do druhého dne.

  • 3

    Naložené kotlety prudce orestujeme na pánvi na oleji a pak přeložíme do tukem vymazaného pekáčku.

  • 4

    Na každou kotletu dáme lžíci zakysané smetany, posypeme sýrem a půl hodiny zapékáme v troubě.

Komentáře k receptu