Čokoládové suflé z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 20 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 1016.4 mg
  • Vláknina 17157.5 mg
  • Vitamín A 17157.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 487.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme se slupkou v hrnci se špetkou soli osolené vody doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout. Brambory oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu.

  • 2

    Do brambor vložíme máslo, dáme na sporák. Vmícháme mouku, kakao a stálým mícháním přiléváme mléko. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a odstavíme ze sporáku.

  • 3

    Vše dohromady dobře promícháme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé bramborové směsí vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme.

  • 4

    Pečící formičky na suflé vymažeme máslem, naplníme vychladlou směsí. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem, ihned podáváme.

Komentáře k receptu